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Instead of making many more different threads, I'll just post new findings in a single one.
Blacksmith woodworking tool discussion blog: old and new
http://dekoboko-supporter.blog.jp/
Old woodworking blacksmith masters and their design / performance
http://blog.livedoor.jp/new_alces/
Info on Toyama
"
Made by Shuji Toyama Aogami Steel Honyaki Yanagi blade 300mm.
A
hand-made forging knife craftsman known to Sanjo, Niigata Prefecture, a town of cutlery, Shuji Toyama
is a Yanagi knife that is manufactured by integrated production at a smithy with a focus on hand-forging.
As some of you may know,
Shuji Toyama
made kitchen knives as the first Shuji Honjoji at the top brand Tadafusa about 30 years ago, and
became independent as Shuji Toyama when he reached retirement age. bottom.
After independence, Tokyu Hands approached Shuji Toyama to open a booth, but he was so obsessed with the story that he
refused because he was concerned that the number of production would increase and quality could not be maintained.
The work with the ultimate in essence has become a highly acclaimed gem both domestically and internationally, and if you look at Instagram etc., you can see posts that foreign kitchen knives enthusiasts like to use.
He is a very enthusiastic craftsman, and
recently he is old, so the number of production is small, and
now he only wholesales to the companies with whom he has been associated for a long time.
Especially for Honyaki knives, they are very valuable because they are rarely made even at the request of an acquaintance.
I have never seen anyone other than me selling at online auctions.
This time it will be exhibited without
a pattern, so please enjoy it with your favorite pattern.
In addition,
we have been running a kitchen knife sharpener in Niigata prefecture for 25 years . If you wish, you can also attach a handle, so please contact us.
Finally, please enjoy the uncompromising work of the kitchen knife craftsman, from blade cutting to polishing and every detail. "
外山修司作 青紙鋼本焼柳刃 300mmになります。
刃物の町、新潟県三条の知る人ぞ知る
手打ち鍛造刃物職人、外山修司が鍛冶場で
手打ち鍛造に拘り一貫生産で作製している柳包丁です。
ご存知の方もおられるかと思いますが、
外山修司さんは、30年程前にトップブランド忠房にて、
初代本成寺修司として包丁を作っており、
定年を機に、外山修司として独立しました。
独立後、東急ハンズから外山修司さんのブース出店の話を持ちかけられたものの、
生産数が増え、品質を守れなくなることを懸念し断ったという逸話があるほど、拘りの職人です。
神髄を極めた作品は国内外からも、とても評価の高い逸品となっており、Instagram等を見ますと外国人の包丁マニアが好んで使っている投稿が見られます。
大変拘りの強い職人さんで
最近は、高齢ということもあり、生産数も少なく
現在は、昔から付き合いのある業者にしか卸しません。
特に本焼きの包丁に関しては、知り合いの業者からの依頼でも、滅多に造られないため、大変貴重な一品です。
ネットオークション等では当方以外で出品している方を見たことがありません。
今回は柄無しでの出品となりますので、
購入者様の、お好みの柄を付けてお楽しみ下さい。
また当方、新潟県内で25年、包丁研ぎ屋を
営んでおります。希望があれば、柄の取り付けも可能ですので、ご相談ください。
最後に、刃付けから磨き、細部に至るまで、妥協のない包丁職人の作品を、是非ご堪能下さい。
jnat and porperties
https://minobu.repo.nii.ac.jp/?action=repository_uri&item_id=437&file_id=22&file_no=1
jnat blog "London"
https://freet1977.exblog.jp/i12/
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Made by Shuji Toyama Aogami Steel Honyaki Yanagi blade 300mm.
A
hand-made forging knife craftsman known to Sanjo, Niigata Prefecture, a town of cutlery, Shuji Toyama
is a Yanagi knife that is manufactured by integrated production at a smithy with a focus on hand-forging.
As some of you may know,
Shuji Toyama
made kitchen knives as the first Shuji Honjoji at the top brand Tadafusa about 30 years ago, and
became independent as Shuji Toyama when he reached retirement age. bottom.
After independence, Tokyu Hands approached Shuji Toyama to open a booth, but he was so obsessed with the story that he
refused because he was concerned that the number of production would increase and quality could not be maintained.
The work with the ultimate in essence has become a highly acclaimed gem both domestically and internationally, and if you look at Instagram etc., you can see posts that foreign kitchen knives enthusiasts like to use.
He is a very enthusiastic craftsman, and
recently he is old, so the number of production is small, and
now he only wholesales to the companies with whom he has been associated for a long time.
Especially for Honyaki knives, they are very valuable because they are rarely made even at the request of an acquaintance.
I have never seen anyone other than me selling at online auctions.
This time it will be exhibited without
a pattern, so please enjoy it with your favorite pattern.
In addition,
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Finally, please enjoy the uncompromising work of the kitchen knife craftsman, from blade cutting to polishing and every detail. "
外山修司作 青紙鋼本焼柳刃 300mmになります。
刃物の町、新潟県三条の知る人ぞ知る
手打ち鍛造刃物職人、外山修司が鍛冶場で
手打ち鍛造に拘り一貫生産で作製している柳包丁です。
ご存知の方もおられるかと思いますが、
外山修司さんは、30年程前にトップブランド忠房にて、
初代本成寺修司として包丁を作っており、
定年を機に、外山修司として独立しました。
独立後、東急ハンズから外山修司さんのブース出店の話を持ちかけられたものの、
生産数が増え、品質を守れなくなることを懸念し断ったという逸話があるほど、拘りの職人です。
神髄を極めた作品は国内外からも、とても評価の高い逸品となっており、Instagram等を見ますと外国人の包丁マニアが好んで使っている投稿が見られます。
大変拘りの強い職人さんで
最近は、高齢ということもあり、生産数も少なく
現在は、昔から付き合いのある業者にしか卸しません。
特に本焼きの包丁に関しては、知り合いの業者からの依頼でも、滅多に造られないため、大変貴重な一品です。
ネットオークション等では当方以外で出品している方を見たことがありません。
今回は柄無しでの出品となりますので、
購入者様の、お好みの柄を付けてお楽しみ下さい。
また当方、新潟県内で25年、包丁研ぎ屋を
営んでおります。希望があれば、柄の取り付けも可能ですので、ご相談ください。
最後に、刃付けから磨き、細部に至るまで、妥協のない包丁職人の作品を、是非ご堪能下さい。
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